Wedstrijden

R.J.V. De Duinruiters is een bij de KNHS aangesloten ruitervereniging, waardoor deelname aan de wedstrijden meetelt in de promotieregeling. R.J.V. De Duinruiters organiseert, naast clinics en evenementen, bijna maandelijks dressuurwedstrijden! Om aan de wedstrijden te kunnen deelnemen, dient u in het bezit zijn van:

  • Een paard dat / pony die is voorzien van een transponder (chip) of DNA-profiel en bijbehorend paspoort;
  • Een geldige startpas voor u en uw paard of pony;
  • Een bewijs van jaarlijkse entingen.

U bent verplicht om het paardenpaspoort en de inentingsbewijzen altijd mee te nemen naar wedstrijden. Wij zijn verplicht om deze documenten te controleren. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de reglementen van de KNHS, die u kunt terugvinden via www.knhs.nl

Inschrijvingsprocedure

Inschrijven kan op dit moment op twee manieren:

  • Zoek de wedstrijd op www.startlijsten.nl en maak een inschrijfformulier door middel van de daarvoor bestemde link. Er wordt automatisch een inschrijfformulier in Excel gemaakt, dat nog wel als bijlage moet worden verzonden naar duinruiters@live.nl.
  • Download het officiële inschrijfformulier via www.knhs.nl en stuur dit bestand als bijlage naar duinruiters@live.nl.

In de toekomst zal het inschrijven alleen nog maar digitaal plaatsvinden via Mijn KNHS. U kunt zich dan online via Mijn KNHS inschrijven voor een wedstrijd, waarmee uw gegevens automatisch bij ons bekend worden. Tot dit systeem beschikbaar is gesteld door de KNHS, is bovengenoemde procedure van toepassing.

Afmelden

Dit kan kosteloos tot 7 dagen vóór de wedstrijd, door een e-mail te sturen naar het wedstrijdsecretariaat via duinruiters@live.nl. Hierna zijn wij genoodzaakt om het startgeld in rekening te brengen, door middel van een factuur.

Startlijsten

De definitieve startlijst is de donderdag voor de wedstrijd bekend en te bekijken en downloaden via www.mijnknhs.nl en www.startlijsten.nl. De wedstrijden worden in vaste rubrieken en op volgorde gereden, tenzij dit echt niet anders kan. Gedurende het indoorseizoen starten de rubrieken in de volgorde van B-klasse tot en met M2-klasse en in het outdoorseizoen starten de rubrieken in de volgorde van Z-klasse tot en met B-klasse.

Heeft u specifieke wensen ten aanzien van uw starttijden? Vermeld dit dan in uw inschrijfformulier. Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met uw wensen, uiteraard binnen de vaste rubriekvolgorde!

Op de wedstrijddag

U dient zich te allen tijde minimaal drie kwartier voordat u volgens de startlijst moet starten te melden bij het wedstrijdsecretariaat, in de kantine van Manege Bakker.
Het wedstrijdsecretariaat zal uw startkaart en paspoort controleren en ontvangt graag contant het startgeld, conform onderstaande tarievenlijst:

PONY’S B t/m L2

PONY’S M1 t/m Z2

PAARDEN

LEDEN

€ 7,00 per start

€ 8,00 per start

€ 9,00 per start

NIET-LEDEN

€ 7,00 per start

€ 8,00 per start

€ 10,00 per start

Komt u met een trailer? Dan verzoeken wij u vriendelijk om uw trailer op het middenstuk van het parkeerterrein te parkeren, om het in- en uitrijden voor alle deelnemers te vergemakkelijken!

Uitslagen

De uitslagen worden zo snel mogelijk na de wedstrijd verwerkt. De uitslagenlijst is uiterlijk 5 werkdagen na de wedstrijd te bekijken en te downloaden via www.mijnknhs.nl en www.startlijsten.nl.

Heeft U nog vragen

Neem gerust contact op met ons wedstrijdsecretariaat!

RJV de Duinruiters
Katenblankweg 14
2202 CN NOORDWIJK
Tel.: 06-21891330
E-mail: duinruiters@live.nl